Ghid Casting - AGENTIA DE CASTING

Ghid Casting

În această industrie imaginea este totul!  Fotografiile tale sunt primul contact pe care-l au profesioniștii din domeniu cu tine, cu imaginea ta, ca talent. De la prima poză cu tine, trebuie să-i convingi, să spună “DA, se potrivește perfect pentru rolul meu!” Cu acest lucru te vom ajuta noi.

Tu trebuie sa iei in considerare cateva lucruri simple. În primul rând uită de glamour, Instagram și filtre. Fotografiile realizate la casting trebuie să reflecte realitatea deoarece scopul fotografiilor este să te prezinte pe tine ca talent, nu să seducă privitorul. Directorii de casting, regizorii sau orice alt tip de potențial client vor să te vadă cât mai firesc și natural, nu cu filtre și efecte.

Cele mai bune poze de casting sunt cele naturale și fără efecte speciale si vor fi realizate intr-un studio profesionist de casting de catre un fotograf profesionist care te va ajuta prin aceste fotografii sa transmiți ceva despre tine, o mică parte din personalitatea ta.

Exemple de fotografii ce vor fi realizate la casting:

  • Poze de prim plan, în care să îți vedem cât mai bine fața si zambetul.
  • Poze plan întreg, în care să iți vedem corpul în întregime.
  • O poză și cu mâinile, uneori acest detaliu contează.
  • 2-3 poze cu setul de gesturi/expresii/mimică pe care le stăpânești cel mai bine.
  • Câteva poze cu detalii și particularități. Sunt importante, vrem să le vedem, poate te alegem și iei rolul fix pentru un anumit detaliu.

Exemple: Dacă îți dorești roluri dramatice sau mizezi pe un râs sau un zâmbet larg, atunci include aceste expresii. Dacă mergi pe skateboard, ai un tatuaj, piercing sau cânți la un instrument, iti vom face 2-3 poze reprezentative, din care să vedem aceste detalii. La fel, dacă porți ochelari, aparat dentar, orice detalii sunt importante.

Noi ne ocupam ca să fii în prim plan, nimic altceva! Tu ești punctul central al fotografiei. Fără “decor”, acela nu prezintă interes. Cromatica  fundalului va fi una neutră iar luminile de studio te vor pune în evidență.

Tu te ocupi de cum sa te prezinti la casting.

Poartă haine simple, în culori neutre, care te evidențiază cel mai bine, în care te simți confortabil. Nu vrei să prezinți moda, ci pe tine, cum ești în realitate. Nu te stresa să arăți cele mai bune haine. Reacția privitorului trebuie să fie legată de tine, nu de o piesă vestimentară. Daca te simti bine in camasa si costum, vino asa, daca nu, poti veni si in tricou/camasa si jeans sau in orice crezi tu ca te avantajeaza cel mai bine. În cazul persoanelor de sex feminin este recomandat un machiaj cât mai simplu. Machiajul în exces nu te va ajuta, ba chiar s-ar putea să nu fii selectată dacă nu ți se văd bine trăsăturile din cauza machiajului excesiv.

Pe langa aceste fotografii la casting, vom realiza si un scurt video de prezentare deoarece intr-o industrie a imaginilor în mișcare, este esențial să oferim regizorilor oportunitatea de te vedea și auzi în cel puțin un material video. Fotografiile sunt incomplete, nu sunt suficiente în a-ți capta prezența autentică, energia și carisma pe care le ai în tine!

Directorul nostru de casting te va ajuta si te va ghida pas cu pas in realizarea acestui video in care vei vorbi despre tine, vei spune numele, vârsta, localitatea, ocupația, pasiunile, ce calități te definesc sau  ce talente ai.

Tu trebuie doar sa fi cât mai natural(ă) și relaxat(ă), important este să te vadă regizorul pe „cameră”. Nu exagera cu nimic, nu “juca” nimic.

Pentru “joc” și “show-off” vei avea timp cand ne vom auzi pentru un anume proiect si iti vom da toate detaliile legate de rolul pentru care consideram ca esti potrivit/a iar tu vei avea ocazia sa arati de ce esti cel mai potrivit pentru acel rol.